Emmanuel Emenike Super FBWallpapers

Emmanuel Emenike Super FBWallpapers

Kategori: Fenerbahçe 
Eklenme Tarihi: 15 Aralık, 2013
Etiketler: Emmanuel Emenike, Super FBWallpapers
Çözünürlük: 1280x800px


Emenike kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Emmanuel Emenike'nin kariyerini sizler için derledik...
10 Mayıs 1987 tarihinde Nijerya'nın Otuocha kentinde dünyaya gelen Emmanuel Emenike, futbola ise ülkesinin Delta Force takımında başladı.
Burada sergilediği futbolla Afrika'da dikkatleri üzerine çeken Emenike, 2007-2008 sezonunda ülkesinden ayrılarak, Güney Afrika'nın Mpumalanga Black Aces takımına transfer oldu. 7 kez giydiği Black Aces formasıyla 3 gole imza atan Nijeryalı oyuncu, daha sonra başka bir Güney Afrika takımını olan Cape Town'ın yolunu tuttu.
Cape Town'da attığı 14 golle dikkatleri üzerine çeken Emenike, yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre formasından ayrı kaldı. Buna rağmen Nijeryalı, takımının o sezonki en golcü oyuncusu olmayı başardı.
reklam
2009-2010 sezonunun başında Türkiye, Emmanuel Emenike ile tanıştı. Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Karabükspor'un kadrosuna kiralık olarak dahil olan Emenike, büyüleyici performansıyla takımını şampiyonluğa taşıdı. Fizik gücü ve patlayıcı süratini, son vuruşlardaki etkinliği ile birleştiren Nijeryalı oyuncu, Karabükspor Süper Lig'e çıkarken, bu başarıya tam 16 golle katkıda bulundu.
Onun için sorulan, "Acaba Süper Lig seviyesinde bir golcü mü?" soruları ise 2010-2011 sezonunda cevabını buluyordu. Karabükspor'un bu kez bonservisi ile satın aldığı Emenike, Türkiye Süper Ligi'nde fırtına gibi eserken, 23 maçta 14 gol atma başarısını göstermişti.
Süper Lig'de forma giymeye başladığı 2010-2011 sezonunda Emenike, Nijerya Milli Takımı formasını da sırtına geçirip, kariyerinde yeni bir adım atmış oldu.
Ve 2010-2011 sezonu sonunda beklenen transfer gerçekleşiyor, Emenike 9 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'nin yolunu tutuyordu.
Ancak Sarı-Lacivertli taraftarlara büyük heyecan yaşatan bu transferin coşkusu, fazla uzun sürmedi. 3 Temmuz sürecinin başlamasıyla Emenike, muhtemelen hayatının en zor günlerini yaşanmıştı. Şike soruşturması kapsamında göz altına alınan Nijeryalı hakkında, şike suçlamasıyla dava açılmıştı.
Yaşananların ardından Türkiye'de forma giymek istemediğini Fenerbahçe yönetimine ileten Emmanuel Emenike, 10 milyon euroluk bonservis bedeliyle Rus ekibi Spartak Moskova'ya satıldı. Fenerbahçe taraftarı, Nijeryalı golcüyü çubuklu formayla 1 maç bile izleyemeden, 28 Temmuz 2011'de veda etmek zorunda kaldı.
Emenike, Rusya'daki ilk sezonuna ise beklenenden daha iyi başladı yaptı. Ligde oynadığı 22 maçta, Spartak Moskova adına 13 gole imza atan Nijeryalı yıldız, bu performansıyla beraber Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarına girdi.
Fakat Emenike, 2012-2013 sezonunda sakatlıklarla boğuşmak zorunda kaldı. Dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle, Rusya Ligi'nde sadece 16 karşılaşmaya çıkabildi. Bu kötü sezonda onun için en güzel haberse, şike davasından beraat etmesi oldu.
Ağır diz sakatlığını atlatıp, yeniden formasına kavuşan Emenike, kendisi için, "Artık futbol oynayamaz" diyenlere en güzel cevabı, yine sahada verdi. 4'üncü haftasını geride bıraktığımız Rusya Ligi'ne çok iyi başlayan 26 yaşındaki oyuncu, oynadığı etkili futbol ve attığı gollerle, henüz yapacak çok şeyi olduğunu dosta düşmana gösteriyordu.

Yorum Gönder